Daily Routine

The school day consists of five periods, four in the morning and one in the afternoon, with a break mid-morning. The school day is organised as follows;

 

Monday/Tuesday/Wednesday/Thursday/

Friday

Form Time

08.30-08.55

25 minutes

Extra Form Time

08.30-09.20

50 minutes

P1

08.55-09.55

60 minutes

P1

09.20-10.15

55 minutes

P2

09.55-10.55

60 minutes

P2

10.15-11.10

55 minutes

BREAK

10.55-11.10

15 minutes

BREAK

11.10-11.25

15 minutes

P3

11.10-12.10

60 minutes

P3

11.25-12.20

55 minutes

P4

12.10-13.10

60 minutes

P4

12.20-13.15

55 minutes

LUNCH

13.10-13.40

30 minutes

LUNCH

13.15-13.45

30 minutes

P5

13.40-14.40

60 minutes

STAFF CPD

13.45-14.40

 55 minutes

We ask pupils to arrive on site by 8.20am and leave before 2.50pm unless they are involved in an activity with a teacher.

Assemblies take place during registration. The assembly rota for next year is:

Monday:          Year 7 / Year 8 (Hall- alternate weeks)

Tuesday:         Year 9 (Hall)

Wednesday:    No assembly

Thursday:        Year 10

Friday:             Year 11

File icon: pdf RCS Punctuality 2017 [pdf 56KB] Click to download